Ziemīgai atpūtai – Medical SPA Estonia siltie ūdeņi Pērnavā, senā Potsi muiža un tās aromātiskie vīni

Burtnieku stāvkrasts un iespaidīgā baznīca, Bezdelīgu klintis un Salacas krasti ziemā kopā ar Andri Grīnbergu

Silta atpūta ziemīgajā Hāpsalā – FraMareThalasso spa centrā, Lihulas pils, romantiskās Ungru pilsdrupas, Hāpsalas mežģīnes un bīskapa pils, “smaidīgās” alpakas Pērnavas pievārtē

Rīga zem Rīgas! Sv.Jāņa baznīcas pagrabi un ķirbju pīrāgs Rīgas Rātes senajā vīna pagrabā!

Muižu šarms abpus robežai – Ziemeru, Jaunlaicenes un Rogosi muižas, gardie Raunas makaroni un siers. Uzkāpsim Munameģī!

Aukštaitijas atklājumi – neparasts klosteris Južintu ciemā, Rokišku muižas bagātības, pašu ceptas “sēnītes”, viesos pie barona Rozena Gačionu muižā

Zemgale Sveču dienā – pildīto piparkūku cepšana un vaska sveču liešana “Caunītēs”, Staļģenes un Kroņvircavas muižas, Elejas tējas namiņš, vakariņas sveču gaismā Abgunstes muižā

Garīgs baudījums ziemas viducī Liepājas pusē! Durbes pilsētiņas stāsti, modes mākslinieces un gleznotājas Elitas Patmalnieces krāšņā izstāde un "Ķiršu dārzs" Liepājas teātrī

Uz Ledus skulptūru festivālu Jelgavā! Veselīgais ķiploks, Dobeles sniegavīri, viduslaiku mielasts Jaunpils pilī un izgaismotās ledus skulptūras!

Sietiņiezis un Gaujas ziemas ainavas, leduskritumu klasika pie Braslas kopā ar Andri Grīnbergu

Izsmalcināta atpūta 4* Royal SPA Residence Birštonas kūrortā, Dzūkijas smiltsērkšķu labumi un Alitas šampanietis! Kauņa, botāniskā dārza oranžērija un savdabīgais Pūču ciems

Mīlas dziesmas ar Imanta Ziedoņa dzeju “Lielajā Dzintarā” Liepājā, viesošanās pie asprātīgajām un spriganajām “Atštaukām”

Pa baronu fon Kampenhauzenu pēdām Vidzemē - Ungurmuiža, Kampenhauzenu kūka Veselavas muižā, Augstrozes Raiskuma muiža. Lielstraupes pils un baznīca, Cēsis

Karaliska atpūta Tartu VSpa ar Nāves jūras sāls baseinu un skatu pār pilsētu, turīga Tartu pilsētnieka māja divsimt gadu senā pagātnē,aizraujošs ceļojums garšvielu pasaulē

Pierīgas garšas – Getliņi EKO tomāti, SierŠtelles gardie sieri, Ogres kūrorta vēsture un Mazjumpravas muižas un dzirnavu stāsti



Ekskursijas/Semināri

Garšas medībās uz Kurzemi - Elpas sieri Kazdangas pilī, izsmalcinātais Aizputes vīns, ciemos pie jestrajām Zirņu sievām un viss par Zirņiem, zirņiem un "Zirņiem"!


Sākums: 29.03.2020 7:30
Beigas: 29.03.2020 ~21:30
Dienu skaits: 1

 

 

 

 

 

 

Ekskursijas programmā:

Plkst. 7:30 izbraukšana no Rīgas, Zinātņu akadēmijas

 

Rīta pauze pie Saldus

 

 

 

Kazdangas pils celta laikā no 1800.gada līdz 1804.gadam klasicisma stilā pēc arhitekta Johana Georga Ādama Berlica projekta. Tā piederējusi ļoti bagātiem un politiski ietekmīgiem Kurzemes baroniem Manteifeļiem. 1905.gada revolūcijā pils tika nodedzināta, bet pēc diviem gadiem to atjaunoja. Pirmā pasaules kara gados pils atkal tika izpostīta. To atjaunoja un pārbūvēja. 1930. gadā pilī tika izvietots Kazdangas Lauksaimniecības tehnikums.

Kazdangas pils joprojām tiek uzskatīta par vienu no krāšņākajiem klasicisma stila paraugiem Kurzemē. Tās projektā un plānojumā ir saskatāmas daudzas līdzības ar Mežotnes pili.

Ap pili 19.gs. sākumā ierīkots ainavu parks, kurš ir ne tikai lielākais Latvijā, bet arī viens no dendroloģiski bagātākajiem un vecākajiem.

 

 

 

Kazdanga lepojas ar savu ražojošo uzņēmumu - SIA “Elpa”, kas ir  ir vienīgais piena pārstrādātājs Dienvidkurzemē. Uzņēmums ražo pienu, kefīru, jogurtu, saldo un skābo krējumu, biezpienu, mīkstos Kazdangas sierus, puscieto kazas sieru “Kazdangers” un saldo biezpiena našķi “Sniegbaltīte”. "Elpas"  produkciju (četru veidu sierus un jogurtu) degustēsim Kazdangas pilī.

(Maksa par ekskursiju Kazdangas pilī un sieru degustāciju EUR 3.20)

 

 

 

Tālāk dosimies uz Aizputes vīna darītavu. Vīna darīšanas tradīcijas nav meklējamas tikai siltajās dienvidu zemēs, bet arī tepat pie mums Latvijā. Kā vēsta leģendas, hercogs Jēkabs jau tālajā 17. gs. bija izveidojis vīna dārzus Kurzemē. Un teju katrā viensētā jau kopš seniem laikiem ir darināts gan vīnogu, gan mūsu reģionam raksturīgāks – augļu un ogu vīns. Arī Aizputes pilsmuižas senajos velvju pagrabos netiek aizmirstas senās vīna darināšanas tradīcijas. Paaudzēs nodotas zināšanas, kas kalpojušas kā vaļasprieks un aizraušanās, ir ļāvušas veidot ģimenes uzņēmumu "Eko vīns", kas šodien sniedz iespēju jebkuram interesentam uzzināt ko vairāk par vīna darīšanu, kā arī nobaudīt Aizputes vīna darītavā tapušo vīnu. Cilvēka lielākās vērtība ir veselība, tāpēc vīna pagrabos tiek darināts tikai dabīgs vīns, kura darīšanas procesā netiek pievienoti ne sulfīti, ne kādi citi ķīmiski konservanti, kas varētu kaitēt veselībai. Jūs sagaida ekskursija, vīnu degustācija un siera uzkodas.

(Ekskursija un degustācija: 7 EUR/pers.)

 

 

Berghofas muiža- tagadējā Kalnamuižas pils celta pēc toreizējā muižas īpašnieka barona Heinriha Teodora Karla Otto fon Mēdema pasūtījuma arhitektam Gvido Berči. Darbi pabeigti 1912.gadā. Tagad muižā iekārtots jauks, omulīgs viesību nams, viesnīca un Rožu krodziņš. Pēc iepazīšanās ar muižu, Rožu krodziņā būs iespēja iemalkot kafiju!

(Muižas apskate - maksa tiks precizēta).

 

 

 

Ciemos pie jestrajām Zirņu sievām! Pelēkos zirņus kā Ziemassvētku ēdienu pazīst visi, bet Jūs būsiet pārsteigti par daudzveidību, kā Zirņu sievas zirņus prot iemānīt visdažādākajās kombinācijās. Kulinārā mantojuma meistarklases  “Zirnis parastais un mūsdienīgais” ietvaros baudīsim  zirņu frikadeļu zupu,  zirņu pikas, zirņu žagariņus, žograušus ar zirņiem,  pildītās zirņu miltu pankūkas u.c.

Mielojoties uz ar gardajiem zirņu ēdieniem, dzirdēsim interesantus stāstus par Zirņiem, zirņiem un “Zirņiem”. Būs arīn lieliska izdevība iegādāties z/s "Bebri"  dzirnavās tapušos veselīgos produktus - griķus, griķu miltus, zirņu miltus u.c.

(Kulinārā mantojuma pusdienas EUR 6) 

 

 

 

Ciemojamies pie Daigas Brilas, kura zem produktu līnijas "Livonijas dzintars" gatavo  dziednieciskas ziedes, Dzintara balzamu problemātisku ādu un brūču dziedēšanai, dziednieciskus sejas krēmus jutīgai ādai, matu maskas pret matu izkrišanu un citus līdzekļus,  kuru sastāvā izmanto gan dzintara smiltis, pulverus, gan tīru dzintarskābi un dzintara ēterisko eļļu. Klausīsimies stāstījumā, izmēģināsim veselīgo produkciju un cienāsimies ar unikālu jogurta saldējumu, kura sastāvā arī ir dzintars!

(Ekskursija, tēja, kafija un saldējuma degustācija EUR 3)

 

Atgriešanās Rīgā ap 21:30

 

Ekskursijas cena: EUR 28

Cenā iekļauts: vieta autobusā, pavadošā gida pakalpojumi

Cenā nav iekļauts: ieejas maksas, ēšanas maksas, u.c.




Pievienotie attēli